Sportske novosti
nedelja, 20 mart 2016 18:50
Ocijeni ovaj članak
(4 votes)

ZRINjSKI - RUDAR PRIJEDOR 2:1

Mostar - Stadion: „Pod Bijelim brijegom“. Gledalaca: 1.500. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo) 7. Strelci: Arežina u 28. i Pekija (autogol) u 76. minutu za Zrinjski, a Kantar u 41. minutu za Rudar Prijedor. Žuti kartoni: Stojkić (Zrinjski), Šodić, Marić (Rudar Prijedor).

ZRINjSKI: Vasilj 7, Blaić 6,5, Graovac 7, Tomić 6 (od 56. Bilbija 6,5), Stojkić 6,5, Todorović 7, Mešanović 6,5, Arežina 7, Petrak 6,5, Katanec 6,5, Filipović 6 (od 69. Stojanović -).

RUDAR PRIJEDOR: Kozić 6,5, Šodić 5,5 (od 65. Radoja -), Pekija 5, Antonić 6 (od 73. Rokvić -), Kantar 7, Milutinović 6 (od 88. Bogdanović -), Jovičić 6,5, Jakupović 6, Marić 6, Kunić 6, Erić 6,5.

Igrač utakmice: Ognjen Todorović (Zrinjski).

Fudbaleri Rudar Prijedora herojski su se držali na gostovanju u Mostaru kod Zrinjskog jednog od najozbiljnijih konkurenata za titulu, ali su na kraju ipak poraženi 1:2 uz nedostatak sportske sreće.

Od prvog minuta Mostarci su krenuli agresivno ka golu Prijedorčana sa željom da što pre postignu pogodak, sve do 23. minuta „plemići“ su jalovo napadali kada je viđen prvi šut u okvir gola. Međutim, udarac Pere Stojkića zaustavio je golman „rudara“ Dalibor Kozić. Dva minuta kasnije Ognjen Todorović je sjajno šutirao, ali je čuvar mreže gostiju ponovo bio na visini zadatka.

U 28. minutu 1:0 za Zrinjski. Posle dobre akcije i prodora po desnom boku, u šesnaestercu je upućena jedna povratka lopta na koju je natrčao u jesenjem delu igrač Prijedorčana, a sada Mostaraca Filip Arežina i matirao Kozića. Taj rezultat je bio aktuelan do 41. minuta kada je prelepim pogotkom, za TV špice Vedran Kantar matirao Nikolu Vasilja. Opalio je sa 30 metara snažno levom nogom i pogodio suprotne rašlje, golman Zrinjskog je paradom samo ulepšao pogodak. Do kraja prvog dela u 43. minutu pokušao je ponovo Todorović, ali je bio neprecizan.

I u nastavak susreta Hercegovci su ušli agresivno i napadački, Krajišnici su vrebali šansu iz kontranapada. Igrao se 54. minut kada je šut oprobao Miloš Filipović, ali je Kozić opet zaštitio svoju mrežu, Tri minuta kasnije pravi „projektil“ uputio je gostujuči napadač Petar Kunić, ciljao je rašlje, Vasilj je paradom izbacio loptu u korner.

U 68. minutu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane pokušao je Jasmin Mešanović no Kozić je oprezan i ispod prečka baca loptu u korner. Isti igrač je u 74. minutu sa sedam-osam metara, nakon što se oslobodio svog čuvara pogodio stativu iz povoljne prilike. Dva minuta kasnije 2:1 za Zrinjski - po levoj strani prošao je Todorović, ubacio loptu u peterac, a nespretno je intervenisao Nemanja Pekija i savladao svog golmana.

 

Foto: HERCEGOVINA.info

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Aktuelno

Fudbal

Tenis

Košarka

Auto Moto

Rukomet

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Select style: Red Brown