Sportlive.ba

Switch to desktop

četvrtak, 28 avgust 2014 23:42
Ocijeni ovaj članak
(0 votes)

Neum domacin KUP-a BiH u vaterpolu

Jedini grad na Jadranu koji pripada dejtonskoj zemlji – Neum – danas i sutra, 29. i 30. avgusta biće domaćin prvog Kupa Bosne i Hercegovine za vaterpoliste u kojem će učestvovati svega dva kluba, a to su Banjaluka i Jadran Neum.
Preostalih devet timova koji egzistiraju u BiH su svoje odustajanje obrazložili besparicom i nedostatkom starosnih kategorija. Dodatni razlog je što se u istom periodu u Sarajevu održava turnir povodom godišnjice bazena, pa je većini klubova bilo jeftinije da se pojave na tom takmičenju umesto na prvom zvaničnom posleratnom takmičenju u BiH.

- Naš cilj je da na predstojećem Kupu budemo pobednici u najmanje tri kategorije. Mali problem nam predstavlja činjenica da smo zbog poplave u Gradskom olimpijskom bazenu trenirali u improvizovanim uslovima na „Akvani“, gde ni dimenzije ni dubina bazena nisu odgovarajuće za vetrpolo, ali opet u Neum idemo sa optimizmom – rekao je prvi čovek VK Banjaluka Slobodan Grahovac.
Takmičenje u Kupu BiH će se odvijati u pet starosnih kategorija, a to su mlađi kadeti (2001. godište i mlađi), kadeti (1999. i mlađi), mlađi juniori (1997. i mlađi), juniori (1995. i mlađi), te seniori. Planirano je da se do kraja godine održi i prvenstvo BiH, a termini će zavisiti od toga kada će banjalučki bazen biti osposobljen. Šampionat će biti igran turnirski na bazenima u Banjaluci i Sarajevu, a zanimljivo je da je poslednji prvak BiH bio Incel Banjaluka, na šampionatu koje je održano 1991. godine u Mostaru.
Predsednik i trener Vaterpolo kluba Banjaluka Slobodan Grahovac smatra da su gradu na Vrbasu potrebna još najmanje dva olimpijska bazena kako bi vaterpolo i plivanje napredovali. Gradski olimpijski bazen trenutno ne radi, jer je doživeo oštećenja u poplavama koje su zadesile Banjaluku, a Grahovac smatra da je to povod da se razmisli o izgradnji sportskog kompleksa.

- Možda je situacija u kojoj je Banjaluka trenutno povod da se razmisli o tome da se na prostoru Akvane izgradi sportski centar u sklopu kojeg bi bila dva otvorena olimpijska bazena. Akvana deluje prazno, na njoj postoje tehnički i prostorni uslovi za još bazena, a normalno je očekivati i da ekonomskoj krizi dođe kraj. Naravno, bilo bi potrebno da te bazene rade ozbiljne i odgvorne firme sa licencama, te da se niko ne ’’ugrađuje’’ u to, ako je to na našim prostorima moguće. Ti bazeni bi privukli još više dece, mada u plivačkim i vaterpolo klubovima ih i sada ima mnogo. Banjaluka, ukoliko ne želi da bude provincija mora da ima još bazena, a dogradnja istih u Akvana, gde postoje svi uslovi, ne bi koštala više od milion konvertibilnih maraka – rekao je na kraju Slobodan Grahovac.

S. Basara


Igraćemo u Srbiji

Cilj vaterpolo kluba Banjaluka je da se u narednoj sezoni takmiči u Prvoj B ligi Srbije.
-Već smo obavili razgovore sa čelnicima Vaterpolo saveza Srbije i naš plan je da dogodine počnemo takmičenje u prvoj B ligi Srbije. Za to nam je potrebna veća podrška, a procena je da bi sezonu mogli da završimo sa 100.000 maraka. Što se tiče Ministarstva za sport i gradskih vlasti njihova pomoć u ovom trenutku je beznačajna – istakao je Grahovac.

Ostavite komentar

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

www.sportlive.ba | Sportski Portal 2012. Sva Prava Zadržana

Top Desktop version